Wettersnijer

Zie ook: www.wettersnijer.nl

waterjet

Watersnijden met 3600 bar

Omdat wij in de eerste plaats voor de productie van onze RVS objecten niet afhankelijk meer wilden zijn van toeleveranciers, hebben wij in 2008 onze eerste watersnijtafel van 3000×1500 aangeschaft. Een jaar later hebben wij vanwege grote vraag van machinebouwers en cascobouwers, een tweede tafel aangeschaft, nu van 6000×3000.

Waarom watersnijden?

Met watersnijden wordt het te snijden materiaal thermisch niet belast, wat bij lasersnijden, plasma en autogeen snijden juist wel het geval is. Omslagpunt om te gaan watersnijden in plaats van snijden op een andere wijze, is afhankelijk van het soort materiaal en de dikte van het te snijden materiaal. Doorgaans wordt aluminium vanaf 10mm dik watergesneden en RVS vanaf 15mm dik. Het snijpatroon is hierbij

Dubbele snijkoppen

Beide machines zijn uitgerust met dubbele snijkoppen. Dit betekent voor u dat wij sneller en dus goedkoper, identieke onderdelen kunnen snijden door wel 250mm dik staal.

Bodems voor ketels

Onze snijtafels beschikken over speciale software om het gatenpatroon in bolle deksels te snijden.

Eigen voorraad of toegeleverd materiaal

Om u snel van dienst te kunnen zijn, beschikken wij over een grote voorraad staal, rvs (314 en 316), over aluminium (5083 en 6082) en diverse kunststoffen (POM, HMPE, PE) in diktes van 2 tot wel 80 mm dik.