Over Koopman Metaal

“Van rioolpijp naar designproduct”

Dit klinkt wellicht vreemd en een tikje bot, maar zo is het toch echt begonnen in 1972. Kerst Koopman, de grondlegger van ons bedrijf, zagin de reststukken kunststof buis méér dan alleen afval. Tot die tijd is de gebakken aardewerken pot dé oplossing voor interieurbeplanting, de kunststof plantenbakken van Koopman zijn een welkom alternatief.

Naast plantenbakken worden er ook andere interieurproducten zoals zitmeubels, kinderstoel, kapstokken, tafels en ‘plantenpalen’ gemaakt. Aanvankelijk vindt de verkoop plaats vanuit een eigen winkel in IJlst, maar al snel vinden wederverkopers hun weg naar Koopman; de productie groeit, er wordt geïnvesteerd in machines, mensen en het duurt niet lang of Kerst Koopman is een heuse fabriek geworden.

De filosofie van Koopman Metaal

Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Ook in het productieproces van een ogenschijnlijk simpel product als een plantenbak kan er van alles mis gaan. En als je bepaalde specialistische werkzaamheden uitbesteedt, ben je automatisch overgeleverd aan de planning van derden. Door ons productieproces voortdurend te optimaliseren én zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn van andere partijen, kunnen we waarmaken wat we beloven. Deze filosofie is tot op de dag van vandaag het uitgangspunt van Koopman Metaal: ons product hoeft pas de deur uit als het af is. Oftewel: we doen alles hier en alles zelf.

Familiebedrijf

Al meer dan 50 jaar is Koopman Metaal een familiebedrijf. Voor ons betekent dit dat alle medewerkers met een groot gevoel voor “de zaak” werken: iedereen kent zijn eigen verantwoordelijkheid en de verantwoordelijkheid van ons als bedrijf. Dat is dan ook de reden dat wij voor elke uitdaging tot het uiterste gaan om deze op te lossen. Niet in de laatste plaats voor u als klant!

Superline: plantenbakken van roestvast staal

Omstreeks 1990 komen er signalen vanuit de markt om naast kunststof bakken ook RVS bakken te produceren. Dit totaal andere materiaal betekent een investering in mensen en nieuwe machines. De bakken van Koopman zijn dankzij de hoogwaardige constructie en afwerking al snel een begrip in de markt. Het speciale procedé waarbij het geslepen roestvast staal zijn unieke uitstraling krijgt is -zonder op te willen scheppen – wereldberoemd: onder de merknaam Superline® staan de plantenbakken in kantoren, luchthavens, entreehallen en winkelcentra verspreid over de hele wereld.

4000 m2 oppervlakte

Ons uitgebreide machinepark is ruim opgesteld in de productie hal van ongeveer 4000 m2. Onze ongeveer 20 medewerkers hebben zo voldoende ruimte  rond hun werkplek om veilig en prettig aan uw opdracht te werken. De organisatie “5 keer beter” heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid rond de werkplekken, waarbij alle adviezen hebben geleid tot een zo veilig mogelijke werkplek.